Lessen

Saxofoonlessen

Ik geef saxofoonlessen aan mijn eigen praktijk in Eindhoven.

In mijn lessen werken we uiteraard veel op het gehoor zowel bij het naspelen, uit het hoofd spelen als bij het improviseren.sax 7
Daarnaast is het notenlezen natuurlijk een fijn, maar niet direct noodzakelijk, stuk gereedschap. Met diegenen die kunnen en/of willen lezen maak ik graag gebruik van de grote keus aan boeken met meespeel-CD's. Die zijn ook heel fijn om mee/over te improviseren. 

Ik besteed daarnaast veel aandacht aan het instrument zelf. De saxofoon is een waanzinnig mooi instrument en het is leuk om daar ook wat meer van af te weten. 

De lesinvulling wordt voor een groot deel bepaald door de voorkeuren en vaardigheden van de leerling.
Wil je: bekende liedjes samen uitzoeken en (wel of niet uit je hoofd) meespelen met karaoke versies - het repertoire van je blaosband samen oefenen - je improvisaties voor bij je bigband uitbouwen - samen improviseren over blues, jazz, funk - leren thuis fijn met meespeel-CD's mee te spelen - samen even het dak eraf blazen - je techniek bijschaven - je theorie bijspijkeren en leren gebruiken in de praktijk - weten hoe je instrument eigenlijk werkt - etc etc
Je kiest uiteindelijk zelf wat je wel of niet wilt leren.

Als je graag saxofoonles wilt dan adviseer ik je eerst eens een proefles te nemen (proefles kost 25 euro) om te kijken of mijn manier van lesgeven bij je past.
Je kunt daarover naar Contact, of bel/app even naar 06-44240517.

Improvisatielessen blazers

Improvisatielessen geef ik aan blazers van alle blaasinstrumenten (niet alleen sax dus). Ook daarbij zijn we vooral auditief (op het gehoor) bezig met de theorie als mogelijke aanvulling. Dat hangt natuurlijk af van de aanwezige theoretische kennis die we, als je dat wilt, kunnen vergroten.