Blog

13. Een belangrijke TIP over tips

Wat moet je met al die tips die elkaar ook nogal eens tegenspreken?

Elke saxofonist, saxdocent, reparateur, verkoper etc heeft zo zijn eigen pakket aan ideeën, kennis en voorkeuren mbt:
saxofoons (merk, type, serie, bouwjaar, lak, serienummers, materiaal), rietklemmen, rieten (dikte, merk, kunststof/bamboe, schoonmaken, bewerking), polsters, wissers, koffers, straps, standaarden, houding, toon/sound, embouchure, aanzet, ademsteun, oefeningen, methodes, notenlezen, luisteren, improviseren, uit het hoofd spelen, etc..

Vaak worden kennis en nieuwe weetjes gedeeld bij repetities, in winkels, tijdens lessen, workshops, optredens en natuurlijk heel veel op internet. En er zijn maar weinig dingen waar iedereen dezelfde mening over heeft; en dat is ook prima zo, dat houdt het ook extra boeiend.

Wat ik maar wil zeggen is dat je, als je mijn BLOG leest, weet dat dit ook maar mijn ervaringen zijn en er meerdere meningen over zijn. En dat je uiteindelijk kiest voor wat je zelf het meest logische vindt.
Zo heb ik ook mijn huidige ‘weetjes’ opgebouwd en die kennis pas ik nog steeds aan.

Tip: Mijn advies is dus om niet te snel te geloven wat er beweerd wordt; en dat geldt natuurlijk ook mijn over tips  :)