Actueel

Op 15 maart start ik een auditieve Workshop van 8 donderdag-avonden  in Eindhoven; voor meer info kijk op de site van JazzWorks Eindhoven.

 


 

Reacties

Hans Dulfer

tenorsaxofonist en inspirator...


"Ik had het al gelezen en ben het natuurlijk helemaal met je eens omdat jouw ideeen over het leren bespelen van een instrument (sax) precies dezelfde zijn als de mijne."
Het is een aanpak waardoor je heel snel sax kan spelen.

www.hansdulfer.nl


  Saxofoonlessen 

Ik geef saxofoonlessen aan mijn eigen praktijk in Eindhoven.
Mijn lessen zijn natuurlijk voor een groot deel gebaseerd op mijn methode; we werken dus veel op het gehoor zowel bij het naspelen, uit het hoofd spelen als bij het improviseren.
Daarnaast is het notenlezen natuurlijk een fijn, niet direct noodzakelijk, stuk gereedschap. Met diegenen die kunnen en/of willen lezen maak ik graag gebruik van de ruime keus aan boeken met meespeel-CD's. Die zijn ook heel fijn om over te improviseren.

Ik besteed daarnaast ook veel aandacht aan het instrument zelf. De saxofoon is een waanzinnig mooi en interessant instrument en het is vaak nuttig zijn om daar wat meer van af te weten. 

De lesinvulling wordt voor een groot deel bepaald door de voorkeuren en vaardigheden van de leerling.
Wil je: bekende liedjes samen uitzoeken en (wel of niet uit je hoofd) meespelen met karaoke versies - het repertoire van je blaosband samen oefenen - je improvisaties voor bij je bigband uitbouwen - samen improviseren over blues, jazz, funk - leren thuis fijn met meespeel-CD's mee te spelen - samen even het dak eraf blazen - je techniek bijschaven - je theorie bijspijkeren en leren gebruiken in de praktijk - weten hoe je instrument eigenlijk werkt - etc etc
Je kiest uiteindelijk zelf wat je wel of niet wilt leren.

Als je graag saxofoonles wilt dan adviseer ik je eerst eens een proefles te nemen (proefles kost 25 euro) om te kijken of mijn manier van lesgeven bij je past.
Je kunt daarover contact met mij opnemen via Contactof bel me even op 06-44240517.


  Improvisatielessen blazers

Improvisatielessen geef ik aan blazers van alle blaasinstrumenten (niet alleen sax dus). Ook daarbij zijn we vooral auditief (op het gehoor) bezig met de theorie als mogelijke aanvulling. Dat hangt natuurlijk af van de aanwezige theoretische kennis die we, als je dat wilt, kunnen vergroten.
Ook hiervoor kun je mailen via Contact. of bel me even op 06-44240517

Copyright © 2013. All Rights Reserved Xixion Webdesign | Drukwerkadvisering