Workshop "De kracht van het luisteren" deel 2

Datum: 26-09-2018
Tijd: Vanaf 26 sept 8 opeenvolgende woensdagen (muv 17 okt) van 20.00 tot 22.30. De eerste avond van 19.30 tot 22.30 uur.
Locatie: De Ronde, Tongelresestraat 146, 5613 DP Eindhoven


Woensdag 26 sept 2018 start mijn nieuwe auditieve workshop in Eindhoven.

Het is een workshop voor blazers (max 8) en combo (bas, drums, piano, gitaar).
Uitgebreide informatie en inschrijven kun je vinden op de website van Jazzworks Eindhoven.
Dit is een leuke manier om je nieuwe, met mijn methode opgedane vaardigheden in de praktijk te brengen.
Voor vragen kun je ook met mij contact opnemen.


De kracht van het luisteren, deel 2


Workshop improvisatie met Peter Steenbakkers – 26 september 2018

Na de vele positieve reacties op De kracht van het luisteren, deel 1 dit voorjaarvolgt nu deel 2. Om mee te kunnen doen is het niet noodzakelijk dat je de eerste workshop hebt gevolgd. Gewoon instappen en meedoen dus!

  • Wil je op een losse manier en vooral op je gehoor mee leren spelen?
  • Wil je snel tot een mooie improvisatie komen?
  • Wil je ontdekken hoe je thuis of in een groep meer kunt genieten van improviseren?

In de workshop De kracht van het luisteren ga je met Peter Steenbakkers door onder andere beter te luisteren leren je speel- en improvisatievaardigheid verder te ontwikkelen.

Aanpak
Je leert eenvoudig de grondtoon en toonsoort herkennen. Je leert de groove goed aan te voelen en daar dan mee te gaan spelen. Andere onderdelen zijn korte ‘verhaaltjes’ vertellen en komma’s zetten, het belang van de laatste noot, articulatie, luisteren naar elkaar, de timing, etc. En natuurlijk antwoorden op al jullie vragen. Kortom, alles om meer grip te krijgen op een muziekstuk en je eigen spel.

Het combo is bij deze oefeningen als het ware de backingtrack: een strak groovende ritmesectie die blazers en solisten stimuleert in hun spel.
Je krijgt als je wilt opdrachten voor thuis waar de groep gezamenlijk verder aan kan werken. Dit alles zal leiden tot boeiende muzikale ontdekkingen zo bleek al in de voorjaarseditie van 2018

Niveau
Om aan de workshop te kunnen deelnemen is een goede beheersing van je instrument gewenst. Notenlezen en theoriekennis zijn niet noodzakelijk. Passie voor muziek is natuurlijk je belangrijkste drijfveer!

Peter Steenbakkers
Saxofonist Peter Steenbakkers studeerde aan het Rotterdams Conservatorium af als popdocent/workshopleider. Hij heeft in uiteenlopende bands gespeeld en naast saxofoonlessen ook improvisatieworkshops gegeven aan muziekscholen en conservatoria en natuurlijk bij Jazzworks. Peter is bekend van de door hem ontwikkelde auditieve improvisatiemethode.

Startdatum: woensdag 26 september 2018 – acht avonden (26 september, 3, 10, 24, 31 oktober, 7, 14, 21 november 2018) van 19.30 tot 22.30 uur inclusief spullen klaarzetten en korte pauze, in Gemeenschapshuis De Ronde, Tongelresestraat 146 te Eindhoven. Daarna twee presentaties (op 26 en 30 november).
Kosten: 130 euro. Voor leden Vereniging Jazzworks: slechts 110 euro. Voor studenten (ook cursisten CKE): slechts 75 euro.

Inschrijven
Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vermeld je keuze, je contactgegevens en het instrument dat je bespeelt.